Sajtóközlemény

 

 

 

EUROPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL EGÉSZSÉGPROGRAMOT VALÓSÍTOTT MEG BEZEDEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA LAKOSAI RÉSZÉRE

Bezedek Község Önkormányzata 9 996 499 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” tárgyú pályázatán. A projekt keretében a település lakosai számára egészségfejlesztési program valósult meg.

Jelen projekt célja a lakosság egészségének megőrzése, egy egészségesebb életszemlélet kialakítása volt.

Bezedek Község Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a lakosság jó közérzetének, elégedettségének növelésére. A pályázattal a település lehetőséget biztosít lakosaik számára a helybe történő rekreációhoz, kikapcsolódáshoz, mindenki számára elérhető mozgási lehetőséget biztosítanak mind a szabad mind benti tereken.

Az elnyert támogatásból megvalósított projekttel az önkormányzat célja a lakosság egészségtudatossának növelése volt, előadásokkal, programsorozatokkal, egészségügyi állapotfelmérésekkel fűszerezve. 

A projekt végrehajtásához az önkormányzat tapasztalt külső szolgáltatót vett igénybe, ami garantálta a programok magas szintű végrehajtását. A pályázat keretén belül a stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló, a rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programok megvalósítására és az egészséges táplálkozás megismerésére, elsajátítására helyezték a hangsúlyt. A megvalósítás első időszakában egészségterv készült, mely megalapozta az egészségfejlesztési cselekvési programot.

A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Bezedek Község Önkormányzata
Cím: 7782 Bezedek, Kossuth L. utca 77.
E-mail: info@bezedek.hu
Web: bezedek.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu