Pályázat - : Eszközbeszerzés a bezedeki szabadidő és sport park karbantartásához

Kedvezményezett neve: Szülőföldünk Bezedekért Alapítvány
Pályázati felhívás: „Civil társadalom szerepének erősítése”,  VP6-19.2.1.-16-8.5.1-17
A projekt címe, azonosító száma: Eszközbeszerzés a bezedeki szabadidő és sport park karbantartásához, azonosítószám: 1925173853
A szerződött támogatás összege: 2 299 996 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 85 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
Az alapítvány célja a Szabadidő és Sport Park gondozásával, karbantartásával, hogy a községben élők, valamint az ide látogatók részére kellemes környezetet biztosítson a szabadidő hasznos eltöltésére és sportolásra. A terület karbantartása eddig az önkormányzattól kölcsön kapott „tologatós” fűnyíróval történt. A beruházás eredményeként beszerzésre kerülő fűnyíró traktorral költség-hatékonyan, jelentős idő megtakarítással végezhető a karbantartás. Összességében elmondható, hogy a beruházás nagyban megkönnyíti életünket és hosszú távú megoldást jelent a szabadidő és sport park gondozására.

 Az alapítvány feladata, hogy projektjével hozzájáruljon a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiában megfogalmazott célkitűzések megvalósulásához. Ezek közül különösképpen a vidéki térséget vonzóbbá tevő beruházások végrehajtása révén a gazdasági és társadalmi visszaesés és a vidék elnéptelenedése felé mutató tendenciák visszafordítása az 54/2001. (VI.10.) VM rendelet rendelkezéseinek megfelelően. A beruházás révén elérni kívánt legfőbb cél a lakosságmegtartó képesség növelése, amelyet többek között a természeti környezet javításával kívánunk elérni.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020. június 17.